Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Poliția Locală Constanța are un nou șef Primarul Decebal Făgădău. ”Îmi doresc ca în mandatul meu Poliția Locală să fie cea mai puternică din România” (galerie foto+ document)

ro

19 Mar, 2019 12:06 6872 Marime text
Sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța găzduiește astăzi ședința în cadrul căreia se prezintă bilanțul activităților desfășurate în anul 2018 de Direcția Generală Poliția Locală Constanța, condusă interimar de Drăguț Encică. 

La ședința de bilanț participă primarul Decebal Făgădău. 

De asemenea au fost invitați sa participe la bilanț reprezentanți ai Jandarmeriei Constanța, IPJ Constanța, DSP Constanța, Universității Ovidius Constanța, ISU Dobrogea, Direcției Județene de Cultură Constanța, Spitalului județean de Urgență Constanța, RADET Constanța, RATC Constanța, Avocatului Poporului, Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța, Garda de Mediu și DGASPC Constanța. 

La eveniment participă și comisarul șef George Szekely, viitorul șef al Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

UPDATE. 1

În debutul evenimentului, șeful interimar al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, Drăguț Enică, prezintă direcțiile de acțiune ale politiei locale: ordine publică, circulație, disciplină în construcții, faptele constatate și contravenții, activitate comercială, protecția mediului. 

Encică Drăguț a precizat că în 2015 a fost demarat procesul de organizare a Poliției Locale din Constanța. 

”Contravențiile au crescut în fiecare an și direcțiile de acțiune s-au extins. În 2017 s-a finalizat organizarea poliției locale, care are în prezent un efectiv de 218 polițiști” - a declarat Drăguț Encică. 

 

”Din momentul în care am ajuns primar, conform promisiunii dim campanie, aceea de a face din Constanța un oraș sigur am început inventarierea poliției locale, alături de alte structuri de pe raza municipiului Constanța. Mulțumesc Poliției Naționale, Jandarmeriei, ISU, tuturor celor care ne-au sprijinit să construim poliția locală, inclusiv Universității Ovidius care îi formează pe polițiștii locali. În 2016 exista imaginea corpului de control a Primăriei, nu exista ideea de poliție locală. Pentru că lucrăm după lege și construim autoritate, am făcut plan local de ordine publică împreună cu Poliția Națională. Am înființat comisia locală de ordine publică, apoi s-a intrat într-o logică de planificare, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. În 2017 am discutat cu comisar șef Dorin Dogaru și i-am propus să accepte detașarea să compatibilizăm structurile poliției locale cu poliția națională. A acceptat și am reușit să profesionalizăm poliția locală în 2018. 2018 a fost un an în care chiar dacă cifrele ne sperie,  arată cât de puține lucruri erau respectate. Poliția locală nu are plan de amenzi. Dar trebuie să cunoaștem și să respectăm regulile. Nu există instituție cu care poliția locală nu a colaborat. Mulțumesc tuturor. Am început să facem proceduri, astfel încât orașul sa profite din construirea unui corp de poliție locală. Îmi doresc ca în mandatul meu poliția locala să fie cea mai puternică din România. Activitatea lui Tudorel Dogaru va fi continuată de comisarul șef George Szekely. A fost primit ieri ordinul de ministru. Mandatul este deocamdată pentru șase luni. Ca om politic nu câștigi simpatia când dai amenzi, dar nu voi renunța” - a declarat primarul municipiului Contanța, Decebal Făgădău.  

În continuare, primarul Decebal Făgădău i-a ridicat în picioare pe polițiștii aflați în sală și le-a mulțumit spunându-le că este mândru de ei. 

”Nu veți primi telefon pe fir scurt pe mandatul meu. Nu vreau sa aveți o atitudine ostilă. Scopul meu e să avem un oraș sigur” - a mai transmis Decebal Făgădău. 

UPDATE. 2

La rândul său, comisarul șef George Szekely a transmis că este convins că alături de colegi va continua munca depusă de ei până acum. Emoționat, noul șef al Poliției Locale Constanța i-a mulțumim primarului pentru solicitarea de detașare de la IPJ la Poliția Locală. 

Din partea IPJ Constanța, comisarul Chiru Ion spune că au colaborat foarte bine cu Poliția Locală. De asemenea, lt. col Daniel Ferencz, inspectorul șef al IJJ Constanța mulțumește pentru colaborare poliție locale și pentru implicare în activitățile comune derulate anul trecut. 

UPDATE. 2

Șeful ISU Dobrogea, colonel Daniel Popa a vorbit despre progresele înregistrate de poliția locală. Totodată, reprezentantul Gărzii de Coastă mulțumeste pentru colaborare poliție locale. 

Din partea Universității Ovidius Constanța vorbește un reprezentant care mulțumeste pentru colaborare și faptul că au deschis porțile specializării poliției locale. 

Și directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr Cătălin Grasa a declarat că la spital există un echipaj de doi polițiști permanent și se simte acest lucru în special în zona de ambulatoriu. 

”Se simte sprijinul poliției locale și vă mulțumim” - a precizat dr. Cătălin Grasa. 

UPDATE. 3

”Până la finalul mandatului vom lansa licitația pentru sistemul integrat de supraveghere. Mai exact, sistemul de camere de luat vederi și în paralel va fi implementat sistemul de trafic integrat” - a mai transmis primarul Făgădău. 


De asemenea, Harry Boiagian de la ITC a subliniat bună colaborare cu politia locala. 

”Szekely va face o analiză și sa îmbunătățim activitatea. Tot ce mi-a cerut este o perioadă de răgaz. Vrea să continue linia, a cerut să nu fie presiuni sau imixtiune în actul managerial, și când va fi nevoie de intervenții pe un anumit capitol să fie sprijint. Anul acesta nu este despre dezvoltare ci despre consolidare. Până la finele acestui mandat am de gând sa merg doar pe detașări. Pana nu vom face corp comun cu toate instituțiile nu am de gând sa scot postul la concurs. Vreau oameni cu experienta, absolvenți ai  Academiei de politie. Deci numai pe detașați se va merge pana anul viitor” - a declarat Decebal Făgădău. 

Bilanțul integral al Poliției Locale Constanța poate fi consultat în secțiunea "Documente"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii