Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Imagini de la eveniment. Puhoi de lume la înmormântarea căpitanului-comandor (pm) Florin Rotaru, căzut în accidentul aviatic de la Fetești (galerie foto+video)

ro

12 Jul, 2018 10:58 13910 Marime text



În aceste momente are loc ceremonia deînmormântare a Căpitanului-comandor (pm) Florin Rotaru, căzut în accidentul aviatic de la Fetești.

Înmormântarea are loc Catedrala Sfânta Treime din Fetești.

Pilotul Florin Rotaru a murit sâmbătă, în timpul unui show aviatic, la baza Borcea. Avionul MiG-21 Lancer pe care îl pilota s-a prăbușit, iar acesta a murit carbonizat.

Numeroase jerbe au fost depuse pe treptele Catedralei Sfânta Treime, un ultim omagiu al celui care a fost aviatorul Florin Rotaru.

Autoritățile vasluiene au trimis la înmormântarea căpitan-comandorului (pm) și un reprezentant al primăriei, care a depus o jerbă de flori în memoria comandorului Florin Rotaru, cu mesajul „Veșnic omagiu!”

Numeroși participanți la tristul eveniment poartă tricouri pe care se află scris:

Florin, ești eroul nostru! Deasupra norilor e soare și frumos.

Două avioane F16 vor zbura la cimitirul din localitatea unde este înmormântat pilotul.

Avioanele MIG sunt oprite la sol, până la finalizarea anchetei penale. 
 
Cortegiul funerar va trece pe la domiciliul celui care a fost aviatorul Florin Rotaru, apoi se va îndrepta către cimitirul unde își va dormi somnul de veci.

Aproximativ 4000 de persoane se aflau la spectacolul aviatic de la Feteşti, în data de 7 iulie 2018. 

Potrivit martorilor și reprezentanților MApN, pilotul a salvat mii de oameni, aflaţi la show-ul aviatic: Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale.... Un om deosebit, care a făcut sacrificiul suprem.... Am fost acolo... A fost un erou... 

Căpitan-comandorul (pm) Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. 

Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

În urma accidentului aviatic, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii