Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Imagini de la eveniment. Incendiu la sediul SPIT Constanţa. Echipaje de poliţie, pompieri şi medici la eveniment. Circulaţie blocată (galerie foto-video)

ro

06 Aug, 2018 18:51 8075 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați în această seară să intervină pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins acoperișul clădirii SPIT Constanța de pe bulevardul Tomis. 

Potrivit ISU Dobrogea, la incendiu injtervin trei echipaje de stingere cu apă și spumă și 2 autoscări. 

SAJ Constanța a anunțat că au fost trimise în zonă un SMURD C, un SMURD C1 și un SMURD B. 

UPDATE. 1

Potrivit ISU Dobrogea incendiul se manifestă la ultimul etaj al imobilului. 

Pompierii au verificat dacă sunt persoane în interior pentru a fi evacuate. 

UPDATE. 2

Din primele informații, de la ghena de gunoi incendiul s-a extins pe tubulatură până la etajele superioare. Pompierii lucrează pentru localizare și pentru a evita extinderea. 

UPDATE. 3

Se pare că focul a pornit de la ghena de gunoi dar fumul se extinde pentru că sunt blocate capacele de aerisire. Birourile nu au fost afectate, momentan de incendiu. 

La fața locului intervin cel puțin 24 de pompieri, pe rând, purtând măști de oxigen. 

UPDATE 4

La fața locului a ajuns și viceprimarul municipiului Constanța Dumitru Babu. 

UPDATE. 5

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că ghena de gunoi era din plastic. Fiecare etaj al clădirii are loc de fumat, astfel că se presupune că după ce funcționarii au plecat acasă, la închiderea programului, au lăsat intr-o scrumieră o țigară nestinsă. Femeile care au strâns după funcționari ar fi luat scrumiera și au aruncat-o la ghena de gunoi. Țigara a ars mocnit până a izbucnit incendiul. 

De asemenea, imobilul are asigurare. În afară de fumul care a cuprins birourile nu sunt alte pagube. 

UPDATE. 6

Reprezentanții SPIT Constanța au precizat că nu au fost afectate birorurile în urma incendiului, iar activitatea cu publicul va fi reluată mâine fără probleme. 

De asemenea, în clădirea SPIT se va face curățenie pentru înlăturarea efectelor incendiului dar și a apei folosite de pompieri pentru lichidarea acestuia. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii