Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ce spune Marian Emilian, liderul de sindicat ANAF, despre disponibilizările din sistem

ro

30 Aug, 2013 14:24 3467 Marime text
11 constănţeni din cadrul ANAF au rămas fără locuri de muncă în urma disponibilizărilor, iar alți 21 de funcționari publici care au picat interviul mai pot spera la un loc de muncă doar dacă li se aprobă cererea de transfer la București. Invitat la emisiunea “În Arenă”, liderul de sindicat, Marian Emilian a declarat că va încerca să-I ajute pe toți cei care nu au reușit să rămână în cadrul Agenței Naționale de Administrare Fiscală.  Angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autorității Vămilor și Gărzii Financiare care vor să își păstreze posturile pentru a lucra în nou-înființată Direcție Antifraudă, au fost obligați să treacă de anumite teste. Din păcate nu toți au reușit să treacă acest hop.

“11 salariați care aveau statut de personal contractual și aici mă refer la șoferi, secretari, arhivari, trebuie să plece acasă. Însă eu pot să le spun și pe această cale că vom face demersurile să încercăm ca până expiră preavizul să-i transferăm la instituțiile care au un astfel de post liber. Deja cu un coleg am rezolvat și încet încet o să-I rezolvăm pe toți.”, a declarat liderul de sindicat ANAF, Marian Emilian, în direct la emisiunea “În Arenă”.

La Constanța, 40 de funcționari publici au susținut miercuri interviul. Liderul de Sindicat Marian Emilian, a declarat în cadrul emisiunii “În Arenă”, că dintre aceștia doi sau trei nu s-au prezentat la examen, iar 21 riscă să rămână fără un loc de muncă.

“Este posibil ca lucrurile să nu stea chiar așa. Chiar astăzi Ministerul de Finanțe a anunțat că la nivelul ANAF București există 350 de posturi vacante. Ele nu sunt doar pentru Constanța, ci pentru toată țara. Pentru că așa cum la Constanța 21 de salariați au rămas, să zicem pe dinafară și alți salariați care nu au luat examenul sau nu s-au prezentat la examen din alte județe sunt în aceeași situație.  Ceilalți 21 de angajați spre care am spus mai devreme au încă șansa de a li se aproba cererea de transfer la București. Dacă această cerere le va fi respinsă atunci putem să spunem că la cei 11 mai putem să adăugăm încă pe atât.”,  a declarat liderul de sindicat ANAF, Marian Emilian, în direct la emisiunea “În Arenă”.

Deși se vehicula că angajații ANAF din toată țara vor face grevă cu privire la aceste disponibilizări, liderul de sindicat spune că totul s-a anulat în momentul în care nu s-au dat preavizele.

“Liniștirea sau mai bine spus deturnarea grevei s-a făcut în momentul în care nu s-au dat preavizele celor 26 de mii de angajați ai ANAF-ului. Pentru că inițial se luase decizia ca toți cei 26 de mii de angajați să primească preaviz și așa era corect. Dacă interpretăm strict legea, așa era corect. Când și-au dat seama că această situație duce la o grevă generală, o blocare totală a sistemului atunci au dat preaviz doar celor care să zicem, au fost reorganizați sau acele structuri care li s-au redus numărul de personal.”,  a declarat liderul de sindicat ANAF, Marian Emilian, în direct la emisiunea “În Arenă”. 

Reprezentatul Sed Lex, Claudiu Anghel a declarat că a apărat drepturile angajaților.

“Alianța Sed Lex a declanșat acest conflict de muncă odată cu apariția ordinului ministrului, de reorganizare și am delanșat un conflict de muncă, am solicitat în instantă, anularea ordinului ca fiind ilegal și separat toate deciziile de eliberare din funcție ale colegilor, pe fiecare în parte, am făcut o plângere și vom ataca în termenul legal.”, a declarat, prin telefon, Claudiu Anghel, lider Sed Lex Constanța. 

Având în vedere că în urmă cu cinci zile au primit bibliografia, angajații s-au descurat bine la examenul scris. Astfel 75% dintre cei de la Constanța au reușit să promoveze. Marian Emilian, a declarat însă că la 5 septembrie, când se vor finaliza examenele, interviurile și cererile de transfer vor fi aprobate, se va ști exact câți dintre angajații ANAF vor rămâne fără loc de muncă.  Reamintim că, în urma reorganizării se vor inființa opt Direcţii Regionale, care vor prelua funcţiile mai multor instituţii locale: Garda Financiară, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională Vamală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii