Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIDL va deschide două magazine noi în Constanţa

ro

06 Oct, 2011 23:27 5290 Marime text
Retailerul german Lidl anunţă deschiderea primelor magazine construite de la zero în România

Lidl va inaugura luni, 10 octombrie, primele 11 magazine ale sale construite de la zero, care se vor adauga reţelei de 107 magazine ale reţelei Plus, achiziţionate de la grupul Tengelmann în 2010. Anunţul a fost făcut de reprezentanţi ai companiei.

Astfel, Lidl va deschide în Bucureşti două magazine, şi câte unul în Câmpulung, Drăgăşani, Focşani, Giurgiu, Piteşti, Şelimbăr (Sibiu), Timişoara, Turda şi Zalău.

"Deocamdată ne focusăm pe dezvoltarea reţelei. Rezultatele financiare nu le putem comenta în momentul de faţă. În ultimele luni am angajat 800 de persoane", a declarat Gabor Teleki, membru al Consiliului de Conducere.

Oficialii companiei sunt reţinuţi şi nu au dorit să facă publică valoarea investiţiilor făcute în noile magazine.

Retailerul mai are alte 17 magazine în stadiul de construcţie, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe, care vor fi deschise pe parcursul acestui an şi în 2012. "O parte din aceste 17 magazine vor fi deschide în acest an. Spre exemplu, magazinul din Bucureşti situat pe strada Ziduri între Vii este finalizat în proporţie de 80%, iar cel de pe strada Doina este în fază de construcţie", a declarat Sergiu Fala, directorul de expansiune al Lidl România.

Următoarele unităţi Lidl construite de la zero care vor mai fi deschise:

1. Bucureşti (strada Ziduri între Vii)

2. Arad (Calea Aurel Vlaicu)

3. Bistriţa (Calea Moldovei)

4. Craiova (strada George Enescu)

5. Constanţa ( pe strada Baba Novac şi strada Soveja)

6. Iaşi (strada Pantelimon Halipa şi strada Vasile Lupu)

7. Moineşti (strada Căpitan Zăgănescu)

8. Oneşti (strada Cireşoaia)

9. Paşcani (strada Moldovei)

10. Petroşani (strada Oituz)

11. Ploieşti (B-dul Republicii)

12. Râmnicu Vâlcea (strada Dem Rădulescu)

13.Scheia, judeţul Suceava (strada Humorului)

14. Slatina (strada Al. Ioan Cuza)

15. Târgu Jiu (strada Ecaterina Teodoroiu)

Deocamdată, retailerul se concentrează pe expansiunea în oraşe cu cel puţin 30.000 de locuitori şi care să aibă o industrie care să susţină puterea de cumpărare, a mai declarat directorul de expansiune al companei. Totuşi, în cazul îm care piaţa va permite, compania se va orienta şi către oraşele cu 20.000 de locuitori, dar asta pe viitor.

Magazinele Lidl au două tipuri de suprafeţe nete de vânzare: de 1.065 mp şi 1.286 mp, între 30 şi 50 de angajaţi şi 1.300 de produse.

Lidl construieşte un centru logistic la Iernut, judeţul Mureş

Pe lângă construcţia de noi magazine, Lidl a început deja lucrările de construcţie a unui nou centru logistic în localitatea Iernut, din judeţul Mureş şi caută în continuare terenuri pentru noi unităţi.

"Nu avem un target foarte fix al numărului de magazine pe care dorim să-l deschidem, totul depinde de piaţă. Suntem în căutarea unor terenuri cu suprafeţe cuprinse între 4.000 şi 10.000 mp, care să aibă un acces bun pentru camioane şi care fie pe străzile principale. Acum avem două centre logistice, unul la Chiajna şi altul la Ploieşti, iar anul viitor vom finaliza construcţia celui de la Iernut", a mai declarat Sergiu Fala.

Ternul de 40.000 mp de la Iernut a fost achiziţional anul trecut, iar centrul logistic va asigura aprovizionarea pentru partea de nord a ţării şi va crea în jur de 200-250 de noi locuri de muncă în localitate.

Aproape 70% din produsele Lidl sunt româneşti

"Consumatorii români sunt mai deştepţi decât alţi europeni când fac cumpărături şi sunt orientaţi spre calitate. Britanicii, spre exemplu, cumpără produse semi-preparate sau gătite, în timp ce în România, oamenii încă gătesc", a declarat Marek Bona, membru al Consiliului de Conducere şi care se ocupă de partea de achiziţii mărfuri.

Din produsele existente pe rafturile unităţilor Lidl, două treimi provin de la furnizorii români, prezenţi prin mărcile private Lidl. Printre aceştia se numără producătorii Cris Tim, Albalact, Vel Pitar şi Titan. În total, 80% din produsele prezente în magazinele Lidl sunt mărci proprii.

Concomitent cu deschiderea primelor magazine construite de la zero, retailerul german a lansat prima sa campanie de imagine, axată pe evidenţierea specificurilor regionale din portofoliul său de articole. Campania de imagine va fi derulată în toate mediile, în România, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Campania poartă sloganul: "Tot ce-i mai bun din România. Tot ce-i mai bun din Europa" şi va începe de luna viitoare. Nici la acest capitol, oficialii companiei nu au dorit să precizeze valorea bugetului alocat pentru campania de marketing. Campania se va desfăşura pe o perioadă de trei luni, iar dacă va avea succes, va continua şi la începutul anului viitor.

Sursa: Money.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii