Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Liderii PSD se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, la Neptun. Se cere demisia ministrului Carmen Dan

ro

01 Sep, 2018 11:25 2321 Marime text
Liderii PSD se reunesc astăzi, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), care va fi urmată de o reuniune a grupurilor parlamentare reunite ale formaţiunii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma pe 21 august că la reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD se va discuta despre activitatea miniştrilor.

UPDATE 1: Liviu Dragnea, a afirmat sâmbătă că nu există o situaţie tensionată în interiorul PSD şi că nu crede că i se va cere demisia din conducerea partidului.

Întrebat la venirea la reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, care are loc sâmbătă la Neptun, dacă este o situaţie tensionată în partid, Dragnea a spus: "Poate la voi afară, înăuntru nu".

De asemenea, chestionat dacă el crede că i se va cere demisia, având în vedere că anumiţi membri au nemulţumiri faţă de conducerea partidului, liderul PSD a răspuns: "Nu!"

Liviu Dragnea a venit la şedinţa CExN împreună cu premierul Viorica Dăncilă, care nu a făcut declaraţii.

UPDATE 2: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat sâmbătă că în PSD sunt "lucruri bune şi lucruri mai puţin bune", fiind necesar ca acestea să fie prezentate "cu maximă sinceritate", scrie Agerpres.

UPDATE 3: Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat înaintea şedinţei CExN al partidului, că nu este exclus ca preşedintele ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale.

"E un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun", a declarat Bădălău.

UPDATE 4: Conform România TV,  Firea a propus schimbabrea din funcție a ministrului Carmen Dan, după violenețele de la protestul diaspora din 10 august.  Conform sursei citate, social-democrații vor supune la vot schimbarea ministrului de Interne.

UPDATE 5: Ecaterina Andronescu a declarat, la România TV că atât scrisoare ei prin care cerea retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, cât şi solicitarea Gabrielei Firea de demitere a lui Carmen Dan de la conducerea MAI ar trebui discutate ”fără patimă, cu răbdare şi cu înţelepciune”, ea făcând şi un apel la partid să-şi schimbe atitudinea faţă de diaspora.

"Trăim o perioadă în care politica trebuie abordată puţin mai mult. Ceea ce se întâmplă trebuie discutat cu oamenii şi nu trebuie create tensiuni si divizarea aceasta pe care o simtim cu toţii. Trebuie să dezbatem fără patima, cu răbdare, cu întelepciuni. Oamenii ne-au trimis să guvernăm aceasta ţără şi asta e mai important. (...)Este dorinţa oamenilor ca lucrurile să meargă în direcţia dorită. Degeaba uneori faci lucruri pentru oameni dacă ei sunt nemultumiţi şi ies în stradă. PSD nu trebuie să guverneze doar oamenii care i-au votat, ci pe toţi românii. Şi cei din afara graniţelor, ei nu au plecat de bine, ei nu au găsit ce este bun pentru ei, trebuie să le recunoaştem statutul", a mai spus Andronescu.

Întrebată dacă Carmen Dan ar trebui să plece de la conducerea MAI, Ecaterina Andronescu a răspuns că "evenimentul din 10 august trebuie tratat cu toata responsabilitatea". "Ancheta trebuie sa se desfasoare cu celeritate. Poate răspunsurile la această anchetă, rezultatul ei poate va reprezenta punctul de reconciliere. Vinovatii trebuie sa plăteasca. (...) Cred că răspunsul corect este ancheta, fiecare să îşi recunoască vinovăţiile. Eu nu stiu cine a fost vinovat. Ancheta trebuie sa clarifice pe baza de dovezi. Vinovaţii să plătească".

Întrebată dacă este oportună demisia lui Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu a spus că "eu nu ma dezic de ce am spus, poate că exista şi alte soluţii, nu numai ale mele, clar că putem face un guvern mai performant".
 
UPDATE 6: S-a cerut vot pe cererea Gabrielei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan.

Şedinţă tensionată la PSD. Gabriela Firea a explodat în timpul ședinței CEx al PSD. Primarul Capitalei a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne ca urmare a violenţelor de la mitingul din 10 august, ea acuzând-o pe Dan de premeditarea violenţelor. A urmat şi replica ministrului Carmen Dan. În sprijinul primarului Capitalei a sărit şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan. Potrivit unor surse citate de România TV este posibil ca în şedinţa de la Neptun să se voteze retragerea sprijinului politic pentru Carmen Dan.

UPDATE 7: Conducerea PSD a decis, prin vot, menţinerea lui Carmen Dan la conducerea Ministerului de Interne.

UPDATE 8: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a afirmat sâmbătă că are o relaţie "tensionată" cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că există "o breşă" între ei din cauza faptului că liderul social-democraţilor nu doreşte "să renunţe" la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Întrebată la plecarea de la şedinţa CExN a PSD care este relaţia sa în acest moment cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: "Îmi pare rău să spun, dar este tensionată".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii