Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea prin care se creează posibilitatea participării la "Invictus Games" a însoţitorilor şi membrilor de familie ai invalizilor şi răniţilor, promulgată

ro

05 Mar, 2019 13:30 1541 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2018 privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, informează Agerpres.ro

Prin această lege se creează posibilitatea participării la "Invictus Games" a însoţitorilor şi membrilor de familie ai invalizilor şi răniţilor.

Potrivit expunerii de motive, actul normativ vizează completarea şi modificarea cadrului legal, astfel încât acesta să cuprindă toate elementele de suport legal necesare participării militarilor invalizi şi răniţi, precum şi a însoţitorilor acestora la "Invictus Games" şi la alte evenimente care vizează recunoştinţa cuvenită acestora şi reinserţia socio-profesională, precum şi recuperarea fizică şi psihică.

Prin această lege se creează posibilitatea participării la "Invictus Games" a părinţilor şi urmaşilor personalului armatei decedat în acţiuni militare, respectiv a însoţitorilor şi membrilor de familie ai invalizilor şi răniţilor. De asemenea, se reglementează regimul drepturilor pentru activităţile specifice invalizilor şi răniţilor organizate în străinătate în mod similar drepturilor personalului trimis în misiune temporară în străinătate. 

Actul normativ reglementează modul de asigurare financiară şi materială a activităţilor de recuperare fizică şi psihică, prin sport, a invalizilor şi răniţilor, inclusiv pentru rezerve, staff tehnic şi alte persoane care participă oficial la respectivele activităţi, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Apărării (clubul/centrul sportiv la care sunt legitimaţi invalizii şi răniţii asigură fonduri în limitele permise de legislaţia care guvernează activităţile sportive, iar Ministerul Apărării Naţionale asigură celelalte fonduri necesare potrivit competenţelor sale în materie financiară).

"Având în vedere că în anul 2018 s-a simţit nevoia suplimentării numărului de persoane participante la competiţie, asigurarea financiară pentru invalizii şi răniţii legitimaţi la Clubul Sportiv al Armatei 'Steaua Bucureşti' se va asigura prin bugetul entităţii sportive în cauză", se mai arată în expunerea de motive.


Preşedintele Klaus Iohannis a mai semnat, marţi, decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 16/2018 privind asigurarea măsurilor necesare organizării şi desfăşurării unor proiecte culturale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative; a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2018 privind compensarea unor creanţe reciproce între statul român şi persoanele beneficiare ale legilor din domeniul restituirii proprietăţii, precum şi pentru prorogarea unui termen; a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2018 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020; a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 94/2018 pentru completarea art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene; a Legii privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul. 

Agerpres.ro
sursa foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii