Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Oprean şi Dimitrie Bogdan Licu, numiţi în funcţii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ro

29 Dec, 2016 14:14 2156 Marime text
În şedinţa de astăzi, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management şi susţinerea interviurilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului justiției de numire a procurorilor Laura Oprean şi Dimitrie Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct, respectiv adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 Propunerile pentru numirea în funcţiile de prim-adjunct, respectiv adjunct al  procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a procurorilor menţionaţi, au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 13 decembrie 2016.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Sursa foto: mpublic.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii