Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laszlo Borbely Taxa de prima inmatriculare pentru masinile vechi ar putea creste in 2011

ro

07 Sep, 2010 21:13 1710 Marime text
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti ca taxa de prima inmatriculare pentru masinile vechi ar putea creste in 2011, transmite Agerpres. Borbely a spus ca, in schimb, taxa pentru autovehiculele noi, echipate cu Euro 5, ar putea fi mai mica decat in prezent.

"Nu avem nevoie de masini second-hand in Romania care sa fie aduse si dupa aceea sa mai si dam bani ca sa le casam. Cu alte cuvinte, probabil ca vom avea o taxa mai mare pentru masinile vechi si care polueaza mai mult si vom analiza taxa in ceea ce priveste masinile noi, care sunt performante, care sunt Euro 5", a declarat ministrul Mediului.

Borbely a declarat ca noua grila de taxare va fi prezentata cel mai probabil in luna octombrie: "Noi suntem in discutie in ceea ce priveste taxa de poluare si vom modifica aceasta taxa, vom fi probabil in masura sa va dam informatii suplimentare in luna octombrie. Ce inseamna aceasta modificare? In primul rand, stiti foarte bine ca, de anul viitor, masinile care ies trebuie sa fie Euro 5, deci va fi o obligativitate a celor care produc masini noi. (...) vom veni in fata Guvernului si vom decide din timp, ca sa nu fie de pe o zi pe alta si oamenii sa nu stie la ce sa se astepte dupa 1 ianuarie 2011".

Declaratia lui Borbely a venit in aceeasi zi in care Ministerul Mediului a anuntat ca peste 164.000 de masini mai vechi de zece ani au fost casate, pana in data de 3 septembrie, prin programul Rabla, iar numarul de autoturisme noi achizitionate a fost de 38.800. Pana la data mentionata, Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national a atins 87% din obiectivele stabilite.

Sursa: Economie.Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii