Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier grav. Ea este eroina de la Polovraci-Gorj! A salvat de la moarte patru oameni din Constanţa printre care şi doi copii!

ro

14 Jan, 2019 06:32 12759 Marime text
Ieri, pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost postat un mesaj de mulţumire pentru Lăcrămioara-Maria Ion angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență!

Aceasta se afla la locul accidentului, în care a fost implicat un microbuz cu numere de Constanţa în care erau două familii care se întorceau de la Rânca.

Groaznicul accident a avut loc la Polovtaci, judeţul Gorj.
 
Prima care a sărit în ajutorul lor a fost această tânără.
După telefonul său la 112 autorităţile au declanşat Planul Roşu de intervenţie.
 
Iată mesajul de pe pagina de Facebook a ISU GorjŢ

 
„Să ajuți este cel mai nobil lucru..
.
Ieri, (sâmbătă NR) am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe raza localității Polovragi în urma căruia au rezultat 6 victime!

Apelul a venit de la o doamnă care nu părea deloc panicată, ba mai mult, a oferit detalii în termeni medicali despre starea victimelor.

Echipajele sosite la fața locului au găsit-o pe această doamnă plină de sânge pe mâini și piept, ținând capul unui bărbat care era încarcerat.

Examinase victimele și le-a prezentat rapid situația colegilor noștrii care au trecut la treabă. Au descarcerat bărbatul și au preluat toate victimele printre care se aflau și două fetițe de 10 și 14 anișori!

Inițial am crezut că această doamnă are pe cineva drag printre victime pentru că nici după ce echipajele de intervenție au ajuns la fața locului ea nu a plecat și a rămas să dea o mână de ajutor.

Mai târziu, am aflat că doamna despre care vorbim este una dintre colegele noastre.

Este doamna Lăcrămioara-Maria Ion angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență!

Pe lângă spiritul său civic, modestia de care a dat dovadă este o calitate în fața căreia ne plecăm capul!
 
Lăcrămioara se deplasa către București alături de părinții și cei doi copii ai săi moment în care, în fața ei, s-a petrecut nefericitul eveniment.

A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului.

A cerut truse de prim ajutor celorlalți oameni care opriseră și, în același timp în care încerca să liniștească victimele care nu suferiseră leziuni foarte greve, și-a pus în practică profesionalismul și cunoștințele medicale acumulate pentru a ajuta victimele care aveau nevoie urgentă de ajutor.

N-a plecat până când nu s-a asigurat că toate victimele sunt în siguranță.

La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și puțini sunt cei care știu despre fapta ei!

Noi trebuie să îți mulțumim Lăcrămioara pentru tot ce ai făcut ieri și, cu siguranță îți vor mulțumi și victimele când vor afla că tu ai fost cea care le-a întins prima mână de ajutor!”
 
Sursa foto: ISU Gorj

Citeşte şi: Culmea ghinionului Microbuz de Constanţa zdrobit de urarea „Drum bun”. Familii distruse. O fetiţă dusă la Bucureşti cu elicopterul. A fost activat Planul Roşu

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii