Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul fotograf Bebe Pitei și elevii săi „La Strada”, vernisată la Muzeul de Artă din Constanța

ro

30 Jul, 2015 12:35 2536 Marime text
 
O colecție specială cu fotografii reunite sub titulatura „La Strada” va aduce în atenția publicului iubitor de artă și frumos, de la malul mării, spectacolul străzii văzut din perspectiva unui maestru al imaginii fotografice, Bebe Pitei, precum și a elevilor săi. Expoziția „La Strada”, cu peste 60 de lucrări, majoritatea în alb-negru, va fi vernisată la Muzeul de Artă din Constanța, pe data de 30 iulie, cu începere de la ora 16.30, relatează 101stiri.ro.

Despre fotografiile care surprind instantanee din tumultul citadin, într-un spectacol urban în continuă mișcare și schimbare, chiar dacă decorul este același aproape întodeauna, după cum spune coordonatorul acestui proiect, Bebe Pitei, va vorbi, la vernisaj, directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.

Expoziția cuprinde zece lucrări semnate de Bebe Pitei, în care se simte puternic îndelungata sa experiență de fotoreporter. Ceilalți expozanți sunt cursanți din cadrul Grupului de Artă Fotografică al lui Bebe Pitei, precum și de la clasa sa de fotografie, de la Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. Astfel, pe lângă Bebe Pitei, vor expune: Adriana Dragomir, Andrei Cojocaru, Brîndușa Dan, Florin Călugăreanu, Mihai Drăgnescu, Magda Fulger, Nadina Stoica, Andrei Rizea, Camelia Albu, Adrian Radu, Camelia Costică, Marian Bucovală, Maria Culea, Marian Ciobanu, Oana Bunda și Vicențiu Pitei.

„La Strada” sau despre „personificarea... animalelor în jungla citadină” Maestrul fotograf spune că „La Strada” este un proiect început în urmă cu doi ani, alături de elevii săi, pe care i-a învățat, printre altele, cum să treacă neobservați în „jungla citadină”, fără a interveni în vreun fel în spectacolul firesc al străzii, fără a regiza momente, totul din dorința de a surprinde și a realiza imagini autentice. Astfel, pe lângă tehnicile necesare realizării unei fotografii profesioniste, Bebe Pitei le-a arătat cursanților săi cum să disimuleze pentru a nu fi băgați în seamă de trecători, cum să lucreze în echipă și să se „acopere” unul pe celălalt, eventual să pară simpli turiști pasionați de fotografierea locurilor vizitate. Dealtfel, orice intervenție nefirească în cadrele luate ar fi deturnat mesajul unei fotografii de stradă autentice.


Sursa: 101stiri.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii