Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Spitalul din Baia Mare a fost prelevată piele pentru răniţii din clubul Colectiv

ro

10 Nov, 2015 15:20 864 Marime text
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a avut loc, azi noapte, o prelevare de organe şi piele de la un bărbat de 59 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular. Pielea urmează să fie folosită în cazul răniţilor din clubul “Colectiv” care au suferit arsuri pe suprafeţe mari din corp.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, aparţinătorii au fost de acord să fie prelevaţi de la bărbat cei doi rinichi, ficatul şi 2.500 de centimetri pătraţi de piele.
Conducerea spitalului a precizat, în comunicat, că a fost primită o solicitare de prelevare de piele din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti: "Prelevarea de organe şi piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonaţi de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj-Napoca, oraş spre care s-au îndreptat, de altfel, cei doi rinichi. Ficatul şi pielea au ajuns la Bucureşti".
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii