Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Şcoala de Aplicaţie Navală de la Mangalia soldaţii voluntari încep pregătirile

ro

09 May, 2014 11:13 2790 Marime text
O nouă serie de soldaţi voluntari va începe pregătirea de instruire individuală de bază în cadrul Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“. Festivitatea de deschidere a programului de pregăritre a soldaţilor voluntari va avea loc luni.

Aproximativ 60 de recruţi vor parcurge un modul de instruire individuală de bază, comun pentru toţi soldaţii din Armata României, axat pe pregătire militară generală şi tactică. Recruşii urmează astfel să îşi formeze deprinderile individuale, necesare protecţiei individuale, ducerii luptei şi mânuirii armamentului din dotare. După aceaste exerciţi, soldaţii vor urma un modul de instruire de specialitate, care constă în pregătirea specifică a armei Marină şi specialităţii militare pe care soldaţii voluntari vor fi încadraţi ulterior.

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bãlescu" a fost înfiinţată în anul 1896, având sediul la Galaţi. Din anul 2008, şcoala a fost redislocată în garnizoana Mangalia, subordonându-se Statului Major al Forţelor Navale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii