Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. La Chişinău Alarmă falsă cu bombă de Ziua Unirii Basarabiei cu România (galerie foto)

ro

27 Mar, 2016 15:15 3030 Marime text
La Palatul Național Nicolae Sulac, din Chișinău, are loc astăzi constituirea platformei Sfatul Țării doi, care reunește organizațiile unioniste din R.Moldova care militează pentru unirea cu România. Moldovenii sărbătoresc Ziua Unirii Basarabiei cu România, iar după acest eveniment organizatorii promit „cel mai mare marș unionist văzut vreodată!”. Sub sloganul „Dăm start unirii!”, basarabenii s-au mobilizat încă de vineri pentru marșul de astăzi și care va pleca la Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu.

Ei bine, astăzi, în timpul evenimentului de la Palatul Sulac, un bărbat necunoscut a sunat la numărul 902 și a anunțat că Palatul Național este minat. Imediat a fost dată alarma şi la faţa locului s-au deplasat poliţişti, însoţiţi de geniști și pompieri, care au efectuat verificări în instituţie. Deşi poliţiştii au încercat să evacueze instituţia, delegaţii prezenţi la eveniment nu au vrut sub nicio formă să părăsească clădirea. Din fericire, s-a constat că alarma a fost falsă.

În cele din urmă, a fost constituit Sfatul Țării doi, platformă ce va fi constituită din 101 membri şi care va avea scopul de a crea strategii de reunire a Republicii Moldova cu România. Constituirea acestui organ colectiv are loc astăzi, exact când se împlinesc 98 de ani de la votarea de către Sfatul Țării a unirii Basarabiei cu România.

UPDATE
 
Veteranii şi-au arătat respectul şi au depus flori la monumentul Eroilor din fața Ministerului Afacerilor Interne.
 
În altă ordine de idei, menţionăm că demonstranții scandează „Unire” şi „Trăiască, trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul și Țara Românească!". 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii