Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE La această oră, au loc 43 de percheziții în București, județele Prahova și Ilfov

ro

23 Aug, 2016 07:39 2135 Marime text
La această oră, polițiștii din Prahova efectuează 43 de percheziții în București și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.
 
În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedus în mod ilegal.
 
De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.
 
30 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.
 
La acțiune participă și jandarmi.

UPDATE 1, ora 11.45
 
De la locațiile vizate în cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile și bancare, precum și unități informatice. 30 de persoane au fost aduse la audieri.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii