Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:09 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, un pas înapoi în cazul Antena 3

ro

21 Feb, 2016 10:50 1047 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, abordarea „heirupistă“ a ANAF la evacuarea trustului Intact, spunând că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru „banale motive administrative“. Din cauza feedback-ului negativ pe care l-a primit, şeful statului a revenit asupra declaraţiilor făcute, precizând că a înţeles mesajul transmis pe Facebook.
 
„În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.
 
Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.
 
Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură.
 
Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”, spune Iohannis.
 
Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii