Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis paticipă la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta despre referendumul din Marea Britanie

ro

27 Jun, 2016 19:29 826 Marime text
Potrivit unui comunicat tranmis de către Administrația Prezidențială, președintele României, Klaus Iohannis, va participa, mâine și poimâine, la reuniunea Consiliului European.
 
Șeful statului va transmite acolo un mesaj referitor la necesitatea unității și solidarității Uniunii Europene.
 
Principalul subiect de pe agenda Consiliului European va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie.
 
În acest context, președintele României va transmite un mesaj clar privind necesitatea unității și solidarității Uniunii Europene, precum și convingerea că numai printr-o acțiune comună și în spiritul valorilor europene, Uniunea va putea depăși și răspunde cel mai bine provocărilor actuale. În același timp, șeful statului va sublinia că România va rămâne atașată proiectului european și deplin angajată în ceea ce privește consolidarea și adâncirea acestuia pe mai departe.
 
Totodată, președintele Iohannis se va pronunța pentru necesitatea regândirii proiectului european.
 
Astfel, va sublinia că recâștigarea încrederii populației în viabilitatea Uniunii Europene este absolut esențială, precum și contracararea oricăror curente naționaliste, extremiste, antieuropene, pentru a evita repetarea unui astfel de proces și în cazul altor state membre ale Uniunii", se mai precizează în comunicat.
 
Referitor la procesul de negociere pe care îl va implica ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și la care România va lua parte, șeful statului va sublinia că țara noastră va apăra cu fermitate menținerea egalității de drepturi între toți cetățenii Uniunii, inclusiv în ceea ce privește drepturile românilor care locuiesc și lucrează în Marea Britanie, a mai transmis Administrația Prezidențială.
 
Agenda reuniunii Consiliului European va cuprinde și alte teme, cum ar fi  migrația, chestiuni economice și aspecte legate de relațiile externe ale Uniunii Europene.
 
În privința migrației, președintele Iohannis va saluta accentul pus pe dimensiunea externă a migrației, o abordare pe care România a susținut-o încă de la început pentru tratarea cauzelor profunde ale migrației și va pleda pentru continuarea implementării Acordului dintre Uniunea Europeană și Turcia.
 
Legat de aspectele economice, actualul Consiliu European va marca încheierea Semestrului European 2016, un instrument eficient pentru coordonarea politicilor economice și structurale de la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, vor fi aprobate Recomandările Specifice de țară, precizează Administrația Prezidențială.
 
În cadrul discuțiilor referitoare la relațiile externe ale Uniunii Europene va fi prezentată Strategia Globală pentru politica externă și de securitate a Uniunii Europene. De asemenea, liderii statelor membre vor discuta cu privire la cooperarea UE - NATO, ținând cont și de apropierea Summitului NATO de la Varșovia din luna iulie, a mai arătat Administrația Prezidețială. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii