Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:46 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Hai să așteptăm să vedem ce doreşte CEDO de la noi, să elaborăm un pachet serios pentru România”

ro

24 Jan, 2017 21:03 818 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a respins declaraţiile făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a invocat pericolul ca România să fie amendată de CEDO cu 80 de milioane de euro.

„Nici nu poate fi vorba de o amendă. Amenzile nu se dau pauşal. La noi acasă, problema s-a pus total greşit", a declarat Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

„S-a mers pe scoaterea unei teme din text. Graţierea este doar o posibilă soluţie, o mică parte din întregul pachet care trebuie elaborat la noiembrie, o altă parte a soluţiei. Ar putea fi o procedură în care deţinuţii se pot plânge la noi în România pentru soluţii, nici vorbă de o presiune din partea CEDO. Lucrurile sunt bine pregătite, rezonabile, vor fi puse la dispoziţia românilor. Pe partea de sancţiuni sau amenzi nu se pune aşa ceva în discuţie, nu va exista o sancţiune pentru România. Nu există aşa ceva, nu va fi niciun fel de amendă, amenzile nu se dau pauşal. Dacă România elaborează un pachet de măsuri care satisface cerinţele CEDO şi cerinţele Consiliului European, toate dosarele pe acea speţă vor fi returnate României, care trebuie să le rezolve unitar. Dacă pachetul de măsuri nu rezolvă problema, atunci aceste dosare ar rămâne la CEDO şi ar fi lucrate individual. E posibil ca într-o speţă concretă să apară o sancţiune, de cele 80 milioane nici nu poate fi vorba. E un calcul pe colţul mesei, folosind informaţii de la o speţă din Italia. Nu poate fi aplicat în România. Aceste calcule pe bune nu le-a făcut încă nimeni. Hai să asteptăm să vedem ce doreşte CEDO de la noi, să elaborăm un pachet serios pentru România şi atunci nu va fi nicio amendă, rezolvăm problema acasă", a adăugat Iohannis.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii