Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:57 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalistul Sydney Schanberg a murit la 82 de ani. El a câștigat premiul Pulitzer pentru ”Khmerii Roșii”

ro

10 Jul, 2016 15:15 741 Marime text
Jurnalistul Sydney Schanberg de la ”New York Times” a murit la vârsta de 82 de ani. Potrivit cotidianul New York Times, decesul jurnalistului a fost confirmat de prietenul și fostul reporter al aceluiași cotidian american Charles Kaiser: ”Sydney Schanberg a suferit un infarct marți și a murit sâmbătă în localitatea Poughkeepsie, statul New York”.
 
Charles Kaiser, care a lucrat cu Schanberg mai bine de 30 de ani, a declarat pentru ”Newsday” că Schanberg i-a fost mentor încă de la începutul prieteniei lor, relatează UPI.com.
 

''A fost un carismatic original. A fost incredibil de generos, susținându-și toți foștii colegii în tot ceea ce făceau'', a spus Kaiser.

 

''A considerat jurnalismul religia lui. A îndrăgit cotidienele și a lucrat pentru cotidiene, a scris pentru cotidiene și a citit cotidiene. A fost inteligent și a fost cel mai bun reporter cu cel mai bun simț al știrilor pe care l-am cunoscut'', a spus, la rândul său, soția sa Jane Freiman, adăugând că a fost ''un soț extraordinar''.

 
Sydney Schanberg a câștigat premiul Pulitzer pentru relatările despre căderea regimului din Cambodgia, el și colegul său Dith Pran au fost capturați de Khmerii Roșii în 1975 după ce au refuzat să părăsească Cambodgia alături de alți jurnaliști occidentali. A publicat cartea ''The Death and Life of Dith Pran'' despre torturarea și înfometarea prietenului și colegului său în timpul celor patru ani în care s-au luptat să scape de regimul Khmerilor din Cambodgia. Această experiență a lui Schanberg și Pran a inspirat filmul din 1984 ''The Killing Fields'', care a câștigat trei premii Oscar și a fost proiectat în Cambodgia în 1989.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii