Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalist trimis în judecată pentru trafic de influență

ro

16 Sep, 2016 14:07 1361 Marime text
În data de 13 septembrie, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului R.A.O., jurnalist, cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de influență.
 
În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2016, S.C.D. l-a contactat pe inculpatul R.A.O. şi s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta pe tema încetării publicării de articole denigratoare la adresa sa şi demararea unei campanii media împotriva prezumtivului său înlocuitor, astfel încât să fie menţinut în funcţia de director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești. Pentru realizarea acestui deziderat, S.C.D. a început să-i promită inculpatului sume mari de bani, personal sau pentru sponsorizarea ziarului unde R.A.O. este jurnalist, însă a fost refuzat.
 
Totuşi, în cursul acestor întâlniri, inculpatul a arătat că îl cunoaşte personal pe primarul municipiului Ploieşti şi că l-ar putea influenţa în luarea deciziei privind menţinerea lui S.C.D. în funcţia de director, însă hotărârea definitivă va fi luată în septembrie şi, deocamdată, nu poate obţine decât delegarea pentru o lună de zile. S.C.D. i-a promis suma de 2.000 de lei, însă numai după ce va avea confirmarea delegării.
 
Delegarea a fost semnată în ziua de 28 iulie, iar inculpatul R.A.O. l-a contactat pe S.C.D. şi i-a reamintit promisiunea de dare de bani făcută.
 
S.C.D. a denunţat la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti înţelegerea făcută cu R.A.O., iar cauza a fost înregistrată şi declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În ziua de 29 iulie, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz, au procedat la prinderea în flagrant a inculpatului după primirea sumei de 2.000 lei.
 
În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic şi Serviciului Operaţii din cadrul DGA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii