Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța, în topul județelor în care părinții refuză să își imunizeze copiii împotriva rujeolei

ro

28 Jul, 2018 15:33 2471 Marime text
Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut o analiză pentru a vedea în ce punct se situează România în ceea ce priveşte rata de vaccinare, transmite Digi24.ro.  E vorba de o cercetare ce a inclus aproape 15.000 de copii născuţi în iulie 2016. Datele arată că 20% dintre ei nu au primit nici măcar o doză de vaccin în primele 18 luni de viaţă.
 
E considerat complet imunizat copilul căruia i-au fost administrate toate aceste vaccinuri. Observăm, aşadar, că doar în cazul vaccinului care protejează de tuberculoză, rata de acoperire vaccinală este optimă. În cazul celorlalte seruri, cifrele sunt sub 95%, procentul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Principala cauză pentru rata scăzută de vaccinare e neprezentarea la medicul de familie. Asta deşi e vorba, în majoritatea cazurilor, de părinţi din mediul urban. Alt motiv e refuzul de a-şi imuniza copiii, în special împotriva rujeolei.
 
Şi cei care au refuzat acest vaccin locuiesc, în mare parte, în mediul urban. Cei mai mulţi copii neimunizaţi împotriva rujeolei, din cauza refuzului părinţilor, sunt din judeţele Dolj, Giurgiu şi Constanţa.

Sursa: Digi24.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pirjol gheorghe 29 Jul, 2018 16:04 inconstienta! Fara alte comentarii.