Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:24 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Mirela Sorina Popescu, propusă de CSM, la şefia Secţiei penale a ÎCCJ

ro

22 Jan, 2015 11:53 869 Marime text
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, cu unanimitate de voturi, în urma interviului organizat astăzi, înaintarea către Preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecătoarei Mirela Sorina Popescu.

„Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.”, se arată într-un comunicat CSM remis redacţiei.  

Numirea în funcţia de preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii