Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi, arestata preventiv dupa un flagrant al procurorilor DNA

ro

29 Nov, 2010 17:31 2187 Marime text
O judecatoare din Iasi a fost arestata preventiv pentru 29 de zile dupa ce procurorii DNA au prins-o in flagrant in timp ce primea bani pentru o sentinta favorabila intr-un proces de partaj. Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi - Sectia civila si pentru cauze cu minori si de familie, este acuzata de luare de mita si trafic de influenta, precizeaza DNA, intr-un comunicat de presa.

Duminica, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pe o perioada de 24 de ore, iar in 29 noiembrie 2010 Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatei Georgeta Buliga pe o perioada de 29 de zile.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada februarie - martie 2010, Georgeta Buliga, judecator la Curtea de Apel Iasi, a pretins si primit de la Popescu Liviu suma de 4.000 de euro, sustinand ca banii sunt pentru doua judecatoare din cadrul Curtii de Apel Iasi si a pretins o alta suma pentru sine, al carei cuantum nu l-a precizat.

Georgeta Buliga si celelalte doua judecatoare faceau parte din completul investit cu solutionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciara a bunurilor apartinand lui Popescu Liviu si fostei sale sotii, dosarul fiind in stadiu de recurs.

Banii au fost pretinsi pentru ca Popescu Liviu sa obtina o solutie favorabila in procesul de partaj ce viza, in principal, un apartament in municipiul Iasi, un teren in judetul Iasi si doua autoturisme.

In conditiile in care Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a invinuitului Popescu Liviu avusese o contributie de 90% in dobandirea bunurilor comune si ii fusesera atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care facea parte Georgeta Buliga a modificat in tot aceste hotarari, dand castig de cauza lui Popescu Liviu.

Ulterior pronuntarii acestei decizii, Georgeta Buliga i-a mai pretins lui Popescu Liviu inca 1.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecata.

La data de 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de euro pentru colega sa de complet, acceptand pentru sine suma de 3.000 de euro pentru "ajutorul" dat in obtinerea hotararii.

A doua zi, judecatorul Georgeta Buliga a primit suma de 3.000 euro, ocazie cu care procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Prin hotararea din 27 noiembrie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori a incuviintat luarea masurii preventive a arestarii fata de magistratul judecator Georgeta Buliga.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tepes 29 Nov, 2010 16:04 nici epure nu se simte bine ce sa mai zic de nita -cind si la constanta? aici mafia e mai mare