Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Română a primit „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne"

ro

03 Apr, 2018 12:13 2421 Marime text
Astăzi, 3 aprilie a.c., cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, în prezenţa prim-ministrului României, Viorica DĂNCILĂ, şi a ministrului afacerilor interne, Carmen DAN, în Parcul Carol, a avut loc ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al I.G.J.R., care împlineşte 168 de ani de la înfiinţare. Prin ordin al ministrului Carmen Dan, Jandarmeriei Române i s-a conferit "Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne" pentru serviciile şi misiunile încredinţate care au contribuit la ridicarea prestigiului M.A.I..
 

"În ciuda provocărilor mai vechi sau mai recente, Jandarmeria rămâne o componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, o instituţie pe care ne putem baza în situaţii dintre cele mai dificile. Iar această încredere este consolidată de faptul că în Jandarmeria Română sunt angajaţi profesionişti, militari în slujba apărării democraţiei şi a statului de drept, oameni care de fiecare dată, şi-au făcut datoria faţă de români şi faţă de ţară", a subliniat ministrul Carmen Dan.

 
Potrivit MAI, ministrul afacerilor interne şi-a exprimat recunoştinţa faţă de jandarmi - bărbaţi şi femei în uniformă, care pe lângă gestionarea cu tact şi inteligenţă a misiunilor sensibile din zona ordinii publice, intervin, alături de pompieri şi autorităţi locale, pentru protejarea oamenilor şi salvarea comunităţilor afectate de zăpezi şi alunecări de teren, precum şi pentru consolidarea digurilor şi îndepărtarea riscului de inundaţii.
 
Referindu-se la misiunile internaţionale, ministrul afacerilor interne a subliniat faptul că, în ultimii ani, efectivele de jandarmi au fost prezente în teatre de luptă sau zone de conflict, reprezentând cu cinste Ministerul Afacerilor Interne şi România.
 
La ceremonia din Parcul Carol au mai participat secretarii de stat în MAI colonel Gheorghe Nucu MARIN şi dr. Raed ARAFAT, şefii inspectoratelor generale, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care colaborează Jandarmeria Română.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii