Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jale la mormântul pilotului Mircea Toader

ro

15 Jul, 2011 00:56 2887 Marime text
pilor_jale.jpgTRAGEDIE Astăzi după amiază sute de rude şi vecini l-au condus pe ultimul drum pe Mircea Toader, pilotul care a murit în urma accidentului aviatic din Prahova. Cei trei copii ai lui, Viorel (37 de ani), Ancuţa (38 de ani) şi mezina, Mihaela (25 de ani) plâng de trei zile. Acum doi ani au rămas fără mamă, iar acum şi tatăl lor s-a dus.

Mircea Toader a fost înmormântat în satul în care a copilărit şi în care a trăit din 1990, Revărsarea. Un vecin extraordinar, un om cu suflet de aur, un exemplu pentru toată comunitatea - aşa îl descriu apropiaţii pe „pilotul din sat", aşa cum îl ştia toată lumea. 

Click pe poze pentru fotogalerie cu ultimul drum al pilotului!

Sute de persoane s-au aflat ieri în bătătura casei celui ce a fost aviatorul Toader Mircea. Vecini în curte, vecini pe garduri, militari pe stradă, rude numeroase strânse în casă l-au jelit ieri pe Toader. „A fost un om dedicat profesiei sale, întreaga viață și-a dedicat-o avioanelor. Între mine și el e o diferență de trei ani, dar de când îl știu era cu ochii pe sus după avioane. A fost cap de afiș în tot ceea ce făcea", spune sora sa, Georgeta Crivoi (61 de ani).

Click pe poze pentru fotogalerie cu familia pilotului!

A ratat prima vacanţă cu unica lui nepoată

Karina (11 ani) este destul de mare să înţeleagă că nu o să îşi mai vadă niciodată bunicul. Plânge de fiecare dată când începe să povestească despre el. Cu ochii în lacrimi, printre suspine, spune că în vara aceasta bunicul urma să ia o pauză de la pilotat: „Eram foarte apropiaţi, dar el era destul de ocupat cu avioanele. Asta ar fi fost prima vacanță de vară pe care mi-o petreceam cu bunicul. Își plănuise să-mi construiască o căsuță pentru păpuși, făcuse și o schiță, luase și materiale. Dar acum...", spune micuța Karina, care nu-și mai poate stăpâni lacrimile. Îşi aduce aminte ultimele momente frumoase petrecute alături de bunicul său, şi se mai linişteşte: „Mi-a luat recent o piscină și intra mereu cu mine în apă și ne stropeam. Îmi amintesc că iubea foarte mult animalele. Berta era cel mai îndrăgit câine al său, dar îi plăceau toate animalele", spune Karina.

Citiţi mâine în Adevărul de Tulcea ce alte planuri îşi făcuse pilotul pentru această vară!

Sursa: Adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii