Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea a verificat sute de operatori economici, pe linia de prevenire

ro

02 Apr, 2015 16:37 1320 Marime text
Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat şi desfăşurat 203 acţiuni de control la operatori economici, instituţii şi localităţi, în vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii martie, „Inspecţia de Prevenire”.
 
Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost constatate 915 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 52 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 808 sancţiuni, cuprinzând 644 avertismente şi 164 amenzi în cuantum de 116.600 lei.
 
Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 131 exerciţii de alarmare, 181 instruiri cu personalul ce au atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, instituţii şi localităţi, iar structurile de intervenţie au efectuat un număr de şase recunoaşteri în teren la obiectivele din zona de competenţă a inspectoratului.
 
În cadrul controalelor executate la nivelul instituţiilor de învăţământ, carele Inspecţiei de prevenire au organizat şi desfăşurat lecţii deschise ce au presupus familiarizarea elevilor cu măsurile ce trebuie respectate în scopul reducerii numărului de incendii prin jocul copiilor cu focul, precum şi cu modul adecvat de comportare în caz de incendiu sau cutremur.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii