Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:24 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie nu s-a prezentat azi la Curtea de Apel Constanţa. Ce spune avocatul său (video)

ro

16 Dec, 2016 10:06 2325 Marime text
Azi, la Curtea de Apel Constanţa, secţia Penală şi pentru cauze penale, completul de judecată compus din Marius Damian Mitea – judecător de drepturi şi libertăţi, Violeta Paun – procuror  DNA, se va judeca solicitarea Arhiepiscopului Tomisului de anulare a controlului judiciar.

„Azi avem doar o plângere împotriva măsurii controlului judiciar. Nu avem altfel de argumentaţie decât cea pronunţată iniţial, respectiv faptul că IPS Teodosie nu a săvârşit nicio infracţiune. Ca măsură pevenitvă, controlul judiciar, chiar dacă este considerată o măsură uşoară, totuşi este o măsură grea, care nu se justifică raportată la temeiurile legale. Azi, IPS Teodosie nu s-a prezentat la instanţă, deoarece este la lucrările Sinodului. Lipsa sa este justificată. Vom depune dovezi în acest sens“, a declarat avocata Arhipisopului Tomisului Maria Vasi.

„Nimeni din ţara asta nu ar crede că, fără controlul judiciar, IPS Teodosie nu ar colabora cu organele de anchetă sau că ar încerca să fugă din ţară. Să nu uităm că această măsură priveşte ierarhia bisericească. Se aduce o acuzaţie care se răsfrănge asupra întergii biserici. Scoaterea lui ÎPS Teodosie de sub control judicar se impune a fi făcută de îndată, pentru a nu prelungi această prezumţie nelegală de vinovăţie“, a mai spus avocata Maria Vasi.

UPDATE 3, ora 11.10.
„Nu există nici un element real, care să justifice prelungirea controlului judiciar. Clar că nu există nicio tendinţă a Înaltului de a lua legătură cu martorii sau cu experţii. De asemenea, există o porblemă de legalitate, deoaece s-a constituit parte civilă APIA cu suma de 1.300.000 de lei, dar această sumă cuprinde şi fondurile primite de la bugetul naţional. Ori este ilegal că această constituire de parte civilă, prin acuzaţia de fraudă la fonduri europene, să privească şi suma acordată în mod legitim de la bugetul de stat“, a spus avocata Maria Vasi, după terminarea şedinţei de judecată.

UPDATE 2, ora 11.01
Şedinţa s-a încheiat.  Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 1, ora 10.28.
Şedinţa în care se judecă solicitarea IPS Teodosie este secretă, sala fiind evacuată.
                 
    
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii