Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:30 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis- Exercițiul "Saber Guardian-2016" reprezintă consolidarea relațiilor dintre statele membre NATO și țările partenere

ro

04 Aug, 2016 20:34 868 Marime text

Klaus Iohannis consideră că în organizaţia NATO va găsi întotdeauna sprijin şi adevăraţi parteneri. Astăzi, preşedintele României a afirmat că exercițiul militar multinațional "Saber Guardian-16" este o expresie a consolidării relațiilor dintre statele membre NATO și țările partenere și o punere în practică a uneia dintre misiunile fundamentale ale NATO, adică, securitate prin cooperare.

"Am participat la Exercițiul Multinațional <<Saber Guardian 2016>>, exercițiu anual care face parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană, reflectând decizia Statelor Unite și, implicit, a Alianței Nord — Atlantice, de a asigura apărarea comună a membrilor săi, pacea și stabilitatea în regiune. Mulțumesc Armatei României și Comandamentului forțelor armate ale Statelor Unite din Europa, cei doi co-organizatori ai acestui exercițiu, pentru modul în care au planificat, organizat și condus desfășurarea acestuia, precum și reprezentanților celor nouă țări Aliate și partenere participante. Este primul exercițiu major găzduit de România după Summitul NATO de la Varșovia, care prefigurează un program foarte intens deja pentru anul 2017", a declarat primul om în stat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii