Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:37 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Avocatul Poporului poate ataca OUG la CCR. Există precedent”

ro

01 Feb, 2017 13:19 886 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că Avocatul Poporului poate sesiza la CCR OUG privind modificarea Codurilor penale, arătând că există un precedent în cazul atacării unui astfel de act normativ din 2013.

„Știu că s-a vehiculat mai de dimineață, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriștii de la Administrația Prezidențială am căutat documente și am găsit. Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvență, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă și făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanță de urgență", a spus Iohannis, după ce s-a întâlnit cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, potrivit Agerpres.

El a arătat că a pus aceste date la dispoziția Avocatului Poporului, arătând că acesta a promis că va analiza cu "celeritate" situația.

„Speranța mea este că până mâine sau poate până poimâine va lua decizia corectă și va sesiza CCR", a spus Iohannis.

El a afirmat că Avocatul Poporului va trebui „în afară de situația pur juridică să se uite puțin și în jur, să vadă că România este revoltată".

„Aceste lucruri nu pot fi ignorate și nu pot fi explicate prin faptul că și în alte țări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept și aici trebuie făcută ordine", a declarat Iohannis. 

Șeful statului a precizat că i-a explicat Avocatului Poporului de ce este important să sesizeze Curtea Constituțională „în principal pe lipsă de motive de urgență, dar și pe probleme de fond". 

Ti-a placut articolul?

Comentarii