Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis Aştept cu interes o propunere de la ministrul Justiţiei pentru şefia DIICOT

ro

19 Feb, 2015 18:48 780 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, întrebat când se va rezolva şi problema numirii unui director la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), că aşteaptă cu interes o propunere în acest sens de la ministrul Justiţiei, informează Mediafax.

„Aştept şi eu cu interes o propunere venită de la ministrul Justiţiei. Aici nu sunt eu iniţiatorul. Evident, atunci când mnistrul Justiţiei va veni cu o propunere, o vom discuta şi vom intra pe procedură”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat când se va face o numire şi la această direcţie din cadrul sistemului de justiţie.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat joi, după şedinţa de plen a CSM, că în câteva zile va demara procedura de numire a noului procuror-şef al DIICOT, după ce fosta şefă a structurii, Alina Bica, a fost arestată şi trimisă în judecată într-un dosar de corupţie.

„Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent, în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii", a afirmat Cazanciuc, referitor la procedura prin care va fi numit viitorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii