Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile personalului M.Ap.N. în sprijinul populației afectate de ploi și inundații

ro

02 Jun, 2019 12:02 1457 Marime text
Militari şi mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență, în județele Alba şi Buzău, pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice și hidrologice.

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, militari din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acționat, la solicitarea Prefecturii Buzău, cu o autospecială pentru transportul apei în sprijinul populației afectate din localitatea Viperești, judeţul Buzău.

De asemenea, duminică 2 iunie, 15 militari şi patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Brigada 10 Geniu, acționează, la solicitarea Prefectului de Alba, pentru degajarea căilor de comunicații în localitatea Răchita, judeţul Alba.

În regiunile aflate sub incidența codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naționale a păstrat în permanență aproape 5.000 de militari pregătiți pentru intervenție (dintre care aproximativ 2.600 pot acționa în primă urgență) și 834 de mijloace tehnice pentru a acționa în sprijinul populației afectate de calamități naturale, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență.

La nivelul instituției militare este monitorizată permanent situația din teritoriu, iar subunitățile de intervenție continuă să fie pregătite pentru a acționa, la cererea autorităților, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de cazuri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii