Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:13 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituţiile şi firmele s-au înghesuit să cumpere autovehicule prin programul Rabla

ro

18 Nov, 2015 23:35 760 Marime text
 
Peste 3.700 de autovehicule au fost achiziţionate de firme şi instituţii, anul acesta, prin programul Rabla pentru persoane juridice, în cadrul căruia au fost puse la dispoziţie 5.000 de tichete.
 
În urma analizei, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că s-au acceptat spre finanţare 1.460 dosare pentru 3.762 de autovehicule, iar 1.218 dosare au fost respinse. Listele cu persoanele juridice şi instituţiile publice, care au fost acceptate în program, sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.
 
Pe lista beneficiarilor persoane juridice se regăsesc, printre alţii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care a rezervat peste 120 de tichete, MAI - Direcţia Generală Logistică - 77 de tichete, Garda de Mediu - 63 de tichete, Senatul României - 61 de tichete, Serviciul de Informaţii Externe (SIE) - 25 de tichete, Ministerul Afacerilor Externe - 20 de tichete şi Curtea de Conturi 17 tichete. De asemenea, peste 19.500 de tichete dintre cele 20.000 pentru persoane fizice au fost rezervate în sistemul informatic al AFM.
 
Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 8 ani se obţine o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.
 
Persoanele juridice trebuia să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce personele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.
 
De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziţia unui autoturism cât mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) şi 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).
 
În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu menţiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei şi unul din celelalte două categorii, potrivit Agerpres.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii