Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanţa s-a pronunţat Veste proastă pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului! (MINUTĂ)

ro

12 Sep, 2017 10:02 15538 Marime text
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în februarie. În cauză, Teodosie Petrescu este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Cât timp se află sub imperiul controlului judiciar, Teodosie Petrescu este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Teodosie Petrescu mai este obligat să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi, să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia.

Minuta Curţii de Apel Constanţa

„Respinge cererea de revocare a măsurii preventive. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul PETRESCU TEODOSIE, pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 12.09.2017. Cu contestaţie în 48 de ore de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12.09.2017“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maria 12 Sep, 2017 11:23 Rusinea bisericii.. mai sta pe functie?