Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanţa cere audierea lui Geoană pentru banii din campanie

ro

22 Jan, 2015 13:03 1080 Marime text
Mircea Geoană, fostul candidat al PSD la Preşedinţie, şi omul de afaceri Cristian Burci, au fost chemaţi la audieri la Curtea de Apel Bucureşti într-u dosar privind finanţarea campaniei electorale al candidatului PSD din 2009.

Mai precis, senatorul Mircea Geoană va fi audiat în calitate de martor, la Curtea de Apel Bucureşti, pe data de 19 februarie, în dosarul în care sunt judecaţi Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae pentru fapte de corupţie în legătură cu campania electorală a PSD din 2009, potrivit Agerpres.

La termenul de joi al procesului, instanţa a audiat mai mulţi martori cu funcţii de conducere în cadrul Interagro, care au dat detalii despre un contract de cercetare în domeniul construcţiilor, semnat între această companie deţinută de Ioan Niculae şi Insomar.

Instanţa a stabilit ca pentru următorul termen din 19 februarie să fie citaţi pentru audiere ca martori Mircea Geoană, cumnatul acestuia, Ionuţ Costea, şi Cristian Burci. Acest dosar se află în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae.

Alături de aceştia au mai fost achitaţi şi ceilalţi inculpaţi din dosar, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, şi Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.


Sursa: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii