Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:53 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe simularea evaluării naţionale!

ro

19 Feb, 2016 14:54 575 Marime text
 
Conform Calendarului simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, luni (22 februarie a.c.), va avea loc proba scrisă la  disciplina Limba și literatura română, urmând ca marți (23 februarie a.c.), să se desfășoare proba la matematică. Astfel, 6.255 de elevi vor susține probele scrise în cele 129 de unități de învățământ, începând cu ora 9.00.

Accesul elevilor este permis până la ora 8.30, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 4 martie a.c.

Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale și că fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, din care un profesor care predă la clasă.

Rezultatele obținute de elevi la simulări sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu  elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea  performanțelor școlare.

Notele obținute  la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii