Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:44 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Loteria Vizelor 2015 pentru SUA

ro

27 Sep, 2013 04:08 1754 Marime text
Ambasada Statelor Unite anunţă, într-un comunicat remis ieri, începerea programului Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2015.
"Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite. România se află printre ţările participante la programul DV-2015. Pentru programul DV-2015 trebuie transmise electronic în perioada care începe marţi 1 octombrie 2013 şi se încheie sâmbătă 2 noiembrie 2013.

Mai citeşte şi
Un campion şi sora sa s-au stabilit definitiv in SUA cu Loteria Vizelor

Înregistrarea începe şi se încheie la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4)", se arată în comunicatul citat. 
Ambasada SUA precizează că solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. 
"Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013. Dacă trimiteţi mai mult de o înregistrare de persoană veţi fi descalificaţi", mai informează misiunea diplomatică a SUA. Participarea la program este gratuită, iar Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA, se menţionează în comunicatul citat. 
"Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA. Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2015, aplicanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html", precizează ambasada. 
Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2014. Ambasada SUA susţine că aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2015.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru Ioan Cuza 08 Nov, 2013 21:33 O lab_ trista si cu loteria asta a vizelor. Cine mai are nevoie sa isi lase tara asa frumoasa pe o tara plina de betoane si sonde cu gaze de sist? Te duci acolo sa faci ce? Sa fii sluga la straini? Daca fericirea nu vine din capul fiecaruia atunci nu vine de nicaieri. Cu atit mai mult de la o alta tara. Fie ea si SUA caci astia au o criza mare acolo la ei.