Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiul violent ce a cuprins un o navă port container nu a fost încă stins. Un marinar a murit şi doi sunt în stare gravă. Printre marinarii salvaţi este şi un român

ro

09 Mar, 2018 17:04 2540 Marime text
Moartea navigatorului din Thailanda și deteriorarea sănătății altor doi navigatori răniţi în incendiul violent ce a cuprins un port container care se îndrepta către Suez dinspre Singapore au determinat compania să schimbe destinația inițială Colombo cu Kochi.
 
Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, cei doi marinari grav răniţi sunt de naționalitate filipineză și thailandeză. Ceilalți 19 membri ai echipajului au ajuns la Kochi cu nava ALS Ceres aseară, sunt asistați medical și psihologic corespunzător și cu personal medical specializat. Printre marinarii salvaţi se află şi un român.
 

“Focul se extinde ușor către castel și a izbucnit din magazia nr 3, aproape de locul de cazare al echipajului, a declarat SØREN TOFT (Maersk). Un membru al gărzii de coasta indiene a spus că temperatura înaltă topește containerele de la bord. Nave specializate de luptă împortiva incendiilor sunt pe drum. De la locul incendiului iese un fum toxic care se pare că i-a afectat și pe cei doi navigatori care se află acum în spital. Câțiva membri din echipaj au decis să sară în apă după mai multe eforturi de stingere a incendiului. SØREN TOFT a spus că nava avea 7800 de containere la bord și câteva erau clasificate DG, fără să specifice numărul lor. Este încă prematur să se identifice cauza incendiului. Situație este încă critică și compania face eforturi pentru a salva nava și încărcătură neafectată. Astfel de mărfuri clasificate că DG sunt regulat transportate pe această ruta de către navele companiei” – a spus SØREN TOFT citat de Sindicatul Liber al Navigatorilor.

 
Reamintim că nava Maersk Honam cu capacitatea de 15,000 containere standard 20ft (eq.TEU) și 27 de navigatori la bord (printre care și un român) se îndrepta către Suez dinspre Singapore. Pe data de 6 martie 2018 la ora 15:20 UTC s-a raportat incendiu la bord. Nava a fost abandonată de echipaj după mai multe eforturi de stingere a incendiului. 23 de membri ai echipajului au fost salvați și 4 au fost dați dispăruți. Ulterior 1 thailandez a decedat datorită rănilor suferite și alți doi navigatori au necesitat asistență medicală de urgență . Restul de 19 navigatori au ajuns în portul Kochi /India cu nava ALS Ceres și au parte de asistență medicală și psihologică de specialitate.


Citeşte şi: 

Imagini şocante. Incendiu violent în larg. O navă port-container a fost cuprinsă de flăcări. Unul dintre marinarii salvaţi a decedat (galerie foto)

Incendiu violent în larg. Una dintre cele mai mari şi mai moderne nave port-container a fost cuprinsă de flăcări. Un marinar român, la bordul navei

Incendiu devastator pe mare. O persoană dispărută. Un marinar român printre supravieţuitori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii