Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un caz de transmitere a virusului ZIKA pe cale sexuală. A fost depistat în Franța

ro

27 Feb, 2016 18:31 1457 Marime text
 
Jurnaliştii de la Agenţia France Presse (AFP)  a aflat, astăzi, dintr-o sursă medicală, confirmată de ministrul Sănătății, Marisol Touraine, că a fost depistat un prim caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală, în Franța, la o femeie contaminată de partenerul ei întors din Brazilia.
 
Ministrul Touraine a declarat că femeia nu este însărcinată, iar virusul a fost contactat pe când se afla în vizită în Guyana. Acum, cei doi locuiesc în regiunea pariziană, iar femeia s-ar părea că se simte bine.
 
Virusul Zika se transmite îndeosebi prin țânțarii Aedis aegypti, însă un caz de transmitere sexuală a fost semnalat deja în Texas în 2 februarie la o femeie al cărei partener fusese în Venezuela. Se pare că virusul rezistă multă vreme în aparatul genital masculin după dispariția simptomelor. Astfel, acest patogen s-a descoperit în sperma unui bărbat la 62 de zile după contaminare.
 
Simptomele virusului, asemănătoare cu cele ale gripei și putând trece chiar neobservate, sunt în general benigne, însă cele care îngrijorează sunt complicațiile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii