Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înainte de a merge în Grecia, luaţi în calcul greva naţională!

ro

06 May, 2016 19:42 1000 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că Administrația Supremă a Funcționarilor Publici (ADEDY) și Confederația Generală a Lucrătorilor Greci (GSEE) au anunțat organizarea unei greve naționale, de 48 ore, începând de astăzi, până sâmbătă, 7 mai, inclusiv.
 
De asemenea, și-au mai anunțat participarea la grevă Organizația Feroviară Elenă (OSE), care va întrerupe activitatea pe o perioadă de 3 zile, începând de vineri, 6 mai, până duminică, 8 mai, inclusiv, și Organizația Sindicală a Întreprinderii de Electricitate (DEI), care va protesta 48 de ore, începând cu noaptea de sâmbătă, 7 mai, până duminică, 8 mai 2016.
 
Pe cale de consecinţă, şi Federația Navală Panelenă (PNO) va prelungi greva, de la 24 ore (cum se anunțase iniţial) la 4 zile, începând de astăzi, până marți (10 mai), perioadă în care toate vapoarele vor rămâne ancorate în porturi.
 
Privind transportul public, autobuzele și troleibuzele din capitala Atena nu vor circula pe o durată de 48 de ore, începând de astăzi, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai, iar duminică, 8 mai 2016, vor circula numai în intervalul orar 9:00 – 21:00; tramvaiul, metroul și trenul electric nu vor circula 48 de ore, începând de astăzi, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai, inclusiv.
Serviciul de ambulanță va asigura asistența de urgență. Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii