Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ziua arestării, Mironescu l-a sunat pe Igaş la ora 06.00

ro

07 Jun, 2011 22:54 2166 Marime text
Invitat la emisiunea "Evenimentul Zilei", de la B1 TV, Traian Igaş a povestit cum şi-a dat Bacalaureatul la 23 de ani și cum a intrat în politică. Ministrul de Interne explicat și cum l-a numit pe Laurenţiu Mirionescu secretar general în MAI, dar şi ce a vorbit cu acesta la telefon în ziua arestării.

Robert Turcescu l-a întrebat pe ministrul de Interne Traian Igaş dacă a avut o relaţieapropiată cu Mironescu."E mult spus o relaţie apropiată, pentru că niciodată nu pot spune că am fost prieten cu Mironescu, dar am fost colegi, ne ştiam, în ultimii doi ani de zile după ce domnia sa a pierdut alegerile...", a explicat Igaş, care a mai precizat că nu a avut o relaţie de familie şi nu s-a vizitat niciodată cu Mironescu.

Mironescu l-a sunat peIgaş la ora6.00

Robert Turcescu a mai vrut să afle de la Igaş dacă a vorbit cu Mironescu la telefon în ziua percheziţiilor.Iar Igaş a explicat că a primit telefonul dimineaţa, la ora 6.00, şi i-a spus secretarului general, care era pe drum, spre Bucureşti, să se întoarcă acasă."Da, m-a sunat în acea dimineaţă. El era pe drum, venea spre Bucureşti şi m-a întrebat dacă ştiu ceva de o acţiune şi o descindere la domnia sa acasă. I-am spus că ştiu, că sunt anumite descinderi pe Constanţa, dar niciodată, când sunt informat de asemenea acţiuni, nu întreb unde sunt...", a explicat Igaş. El a mai precizat că Mironescu i-a trimis un mesaj pe telefon princare l-a informat că a fost reţinut, dar nu îşi mai aminteşte exact ce scria în mesaj.

Igaşa picat Treapta, a urmat armata, apoi BAC-ul

Robert Turcescu a ţinut să lămurească şi enigma bacalaureatului susţinut de Traian Igaş la 23 de ani. Ministrul Internelor a explicat cum a picat Treapta a doua, apoi a făcut armata, a suţinut Bacalaureatul, dar a făcut apoi două facultăţi. Şi a intrat în politică.

"Ca orice om în viaţă, poţi să ai şi un eşec peste care poţi să treci mai departe fără nicio problemă. Eu am avut un eşec atunci când am dat examenul din clasa a X-a, spre clasa a XI-a ... Am căzut la Treaptă", a spus Igaş. El a mai povestit că a plecat de la un liceu slăbuț şi a vrut să meargă la altul "mai bine cotat". Igaş a mai spus căa terminat liceul la seral, la 23 de ani, nu la 24, cum se spune.În 1992. A dat apoi examenul de Bacalaureat, cu toată promoţia care terminase la zi în acel an. A luat examenul de Bacalaureat şi a plecat înGermania, la sora sa.

Întors în ţară, adat examen la Facultatea de Drept, în Arad, la "Vasile Goldiş". A absolvit în 2002, apoia dat lao facultate de ştiinţe economice, "Aurel Vlaicu", totdin Arad.

Şi-a deschis apoi o afacere şia devenit întreprinzător "cu acte în regulă". Apoi a intrat în politică.

Sursa: EVZ.RO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • just 07 Jun, 2011 20:22 am vrut sa retrag 20000 lei de la brd si nu au avut-intra in faliment?