Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimele 24 de ore, s-au emis zeci de avertizări hidro-meteorologice de fenomene periculoase

ro

24 Aug, 2016 10:11 1517 Marime text
În ultimele 24 de ore, ca urmare a producerii unor fenomene hidro-meteorologice periculoase, la nivel național nu au fost înregistrate situații de natură să pună în pericol viața populației, efectivele MAI intervenind operativ la solicitările cetățenilor sau autoritățile locale.
 
Ca urmare a producerii fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în intervalul menționat, structurile Ministerului Afacerilor Interne împreună cu autoritățile locale au acționat pentru înlăturarea efectelor negative care s-au înregistrat la nivel național.
 
În județele aflate sub aterizări s-au activat grupele operative și a fost crescută capacitatea operațională, astfel încât să răspundă eficient situațiilor din teren.
În unitățile administrative menționate, angajații MAI au acționat în sensul asigurării fluenței circulației rutiere, evacuării apei și aluviunilor din zonele inundate, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc asociate fenomenelor meteo periculoase. 
  
Cele mai afectate județe au fost Vrancea și Bacău unde au intervenit aproape 100 de angajați MAI cu peste 40 de mijloace tehnice.
 
La nivel național, în ultimele 24 ore s-au emis 39 de avertizări hidro-meteorologice de fenomene periculoase imediate - Cod Portocaliu și Galben, care au vizat 24 de județe și Municipiul București, efectivele MAI intervenind în aceste zone pentru prevenirea sau remedierea unor situații de risc la adresa populației.
 
Situația operativă din teren este monitorizată și coordonată, în continuare, prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, urmare a avertizărilor hidrologice Cod Portocaliu în vigoare (pentru râuri din bazinele hidrografice aflate în județele Buzău și Vrancea).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii