Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. În prezența secretarului de stat Ionel Minea. Politica integrată a UE privind modernizarea porturilor, dezbatută azi la CN APM Constanța (galerie foto)

ro

25 Apr, 2018 09:54 2080 Marime text
CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și Constanța Port Business Association organizează astăzi conferința cu tema „Dreptul portuar. Drept intern și dreptul UE. Politica integrată a UE privind dezvoltarea și modernizarea porturilor“.
 
Evenimentul se desfășoară la sediul CN APM SA, Gara Maritimă, în sala de marmură și este organizat în colaborare cu Editura Universul Juridic, Academia de Științe Juridice – ASJR, Secția de drept internațional și de drept comparat și Revista Română de Drept Maritim.
 
Programul conferinței:
 
Cuvânt de deschidere
 
– Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor;
– Conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat în Ministerul Justiției;
– Ec. Mihai Daraban, președintele CCIR și al CCINA;
– Prof. univ. dr. Marin Voicu, președintele Secției de drept internațional și de drept comparat a Academiei de Științe Juridice, fost judecător CEDO
– Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
 
Teme de interes în acest domeniu vor fi dezbătute de numeroși conferențiari invitați la eveniment.
 
Documentar și lansare de carte:
 
1. Volumul: „Porturile maritime și fluviale. Drept intern și dreptul Uniunii Europene”, de prof. Marin Voicu, Editura Universul Juridic – 2018.
 
2. Studiul UNCTAD – 2017 privind: „Transporturile maritime și porturile în 2016”.
 

”Evenimentul va reuni factorii de decizie importanți implicați în domeniul transporturilor maritime și fluviale, reprezentanți notabili ai corpului profesional al avocaților din România cât și remarcabili reprezentanți ai mediului academic, contribuind astfel la identificarea cadrului legislativ aplicabil proiectelor privind dezvoltarea și modernizarea porturilor” - au mai transmis reprezentanții CN APMC.

UPDATE. ora 10.00

Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a ținut să precizeze că guvernul susține dezvoltarea porturilor maritime și navale. 

”Porturile susțin mobilitarea industriei, crează locuri de muncă, susțind regiunea. Ministerul Transporturilor este un punct de sprijin în dezvoltarea porturilor navale și maritime" a declarat Ionel Minea. 


La rândul său, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a ținut să transmită că își dorește ca asemenea evenimente să aibă loc mai des.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii