Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:38 12 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În premieră, la Constanța sunt folosite utilaje pentru curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și stațiilor de autobuz (galerie foto)

ro

18 Dec, 2018 18:04 687 Marime text
Primăria Municipiului Constanța intervine  pentru a preveni formarea poleiului și a gheții pe străzile și trotuarele din municipiu. În premieră pentru orașul nostru sunt folosite utilaje de mici dimensiuni care acționează pe trotuarele de pe străzile principale, dar și în stațiile de autobuz, împrăștiind sare și clorură de calciu pentru ca spațiile destinate pietonilor să nu înghețe la noapte, având în vedere că în urma ninsorilor din cursul zilei, zăpada s-a topit, iar odată cu lăsarea întunericului, temperaturile pot să scadă până la -7 grade Celsius, mai transmite Primăria Municipiului Constanța. 

Tot în cursul zilei de astăzi,  9 sărărițe au împrăștiat material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescărie, bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Zonele vizate în principal sunt intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (spitale, secții de poliție și alte instituții).

Conform prognozei,  vremea se va menţine închisă și va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros, vor fi precipitații sub formă de ninsoare și condiții de formare a ghețușului. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare la rafală de până la 50 – 60 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -7...-2 grade.

”Rugăm constănțenii să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de drum, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.
Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.
Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0799606189” - au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii