Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Portul Constanța Mâine are loc ceremonia de deschidere a evenimentului SCF Black Sea Tall Ships Regatta (galerie foto)

ro

23 May, 2014 21:41 2705 Marime text
Mâine, 24 mai, de la ora 12.00, va avea loc conferinţa de presă prilejuită de deschiderea SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 în Constanţa.

La conferinţa organizată în Terminalul de pasageri din Dana 0 a Portului Constanţa vor participa, din partea Sail Training International, Robin Snouck-Hurgronje - Race Chairman şi Peter Newell - Race Director, iar din partea Navigator Yacht Club Alin Vintilă, manager de proiect.

Tot mâine, de la ora 13.00, are loc ceremonia de deschidere a evenimentului.

Constanţa este ultimul port în care cele 13 veliere înscrise în competiţie trag la cheu. În perioada 24-27 mai 2014 publicul va avea ocazia să viziteze gratuit toate velierele acostate în Terminalul de pasageri din Portul Constanţa.

Despre eveniment

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 are loc în perioada 30 aprilie - 27 mai 2014. Regata, eveniment important în calendarul competiţional de profil, este organizată în România de Navigator Yacht Club, sub egida Sail Training International, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa. Etapa românească a SCF Black Sea Tall Ships Regata 2014 se desfăşoară între 24 şi 27 mai 2014, fiind ultima a competiţiei care mai implică alte trei porturi de la Marea Neagră, Varna, Novorosiisk şi Soci. Din partea României la regată participă şi nava şcoală Mircea, care sărbătoreşte 75 de ani de când se află în serviciul marinei române.

Despre organizatori

- Navigator Yacht Club este o organizaţie non-profit care promovează şi organizează activităţi în domeniul sporturilor nautice
- Sail Training International (www.sailtraininginternational.org) este un ONG din Marea Britanie cu activitate de peste 50 de ani în întreaga lume, care are ca scop dezvoltarea şi educarea tinerilor prin instruire în navigației cu pânze, indiferent de naţionalitate, cultură, religie, gen ori provenienţă socială. Activitatea de sail training solicită tinerii participanţi să se confrunte cu multe provocări dificile, atât fizice, cât și emoționale. Este o activitate care inspiră încrederea în sine, asumarea responsabilității și dezvoltă dorința de a-ţi asuma riscuri controlate. Majoritatea celor care se angajează în această activitate o caracterizează drept o experienţă profundă de viaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii