Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În memoria minerilor, la Petrila şi Petroşani astăzi e zi de doliu

ro

18 Nov, 2008 15:15 913 Marime text

În memoria minerilor care au decedat acum trei zile în cele două explozii de metan, autorităţile din Petrila şi Petroşani au declarat astăzi, zi de doliu local. 

"Am declarat zi de doliu ca semn de respect faţă de cei dispăruţi", a afirmat primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel. Patru dintre ortacii care şi-au pierdut viaţa în subteranul minei vor fi înmormântaţi în cursul zilei de astăzi,  în cimitirele din Petrila şi Petroşani. Ceremonia va începe în jurul orei doisprezece. Timp de două minute se va ţine un moment de reculegere, în amintirea celor decedaţi, iar sirenele de la exploatările de cărbune, din Valea Jiului, vor suna la ora unsprezece.

Atât familiile persoanelor decedate în detonările subterane, cât şi minerii care au fost răniţi vor primi ajutoare materiale de la consiliile locale din Petrila şi Petroşani. "Familiile celor 12 mineri decedaţi vor primi un ajutor financiar în valoare de cinci mii  de lei, fiecare. De asemenea, pentru minerii răniţi au fost aprobate ajutoare în valoare de două mii de lei, fiecare", a precizat primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii