Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini surprinzătoare la Constanţa Mijloc de transport neconvențional, folosit de IPS Teodosie la procesiunea de Bobotează (galerie foto)

ro

06 Jan, 2019 13:18 3301 Marime text
Prima sărbătoare mare la care mii de credincioşi participă an de an este Boboteaza, slujbă care, de 18 ani, are loc pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Pe parcursul procesiunii religioase, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a aflat în căruţa trasă de un cal, spre admiraţia credincioşilor prezenţi.

"Aceasta e Boboteaza. Începe curgerea darurilor cereşti către oameni, către pământ. De aceea, să ne bucurăm de această sărbătoare! Cel mai scump dar de la această sărbătoare este apa sfinţită. De aceea o pregătim cu atâtea jertfe şi de aceea participă la această jertfă 300 de oameni. Au etichetat cele 200.000 de sticle. Sticlele trebuie pregătite şi duse în crucea ce se va forma din sticle, acolo, la Cazinou, şi unde duminică vom sfinţi altă apă cu butoaiele trase de boi, de măgari şi de cai, ca să participe şi cele necuvântătoare, şi vom sfinţi apa cu care se va merge prin oraş. Cei rânduiţi vor primi sticlele de apă sfinţite în Ajun”, a transmis către constănţeni ÎPS Teodosie.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii