Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini inedite Litoralul românesc, atunci şi acum

ro

07 Aug, 2011 21:13 2439 Marime text

ec92aad15169243330c956748097cf80_81861000.jpgMare curată, plajă curată, linişte, preţuri pentru buzunarul oricui, ospitalitate, servicii de calitate. Nu este vorba despre Tenerife, ci chiar despre litoralul românesc. Acum mai bine de 20 de ani, toate acestea caracterizau staţiunile de pe litoral.

O mare curată, o plajă curată, linişte şi oameni relaxaţi. Tot felul de oameni, pentru că litoralul era pentru toţi. Erau programe turistice ieftine, exista şi avans pentru concediu, aşa că oricine îşi permitea să vină pe cont propriu la mare.

Acum mai bine de 20 de ani, veneai la mare pentru odihnă şi distracţie. Cum distracţia însemna cel mult o discotecă, evident, cu program redus, un cico şi filme la terase de vară, nici aici nu aveai nevoie de cine ştie ce buget. Pe vremea lui Ceauşescu, Neptun era "perla litoralului romanesc". Acolo veneau oamenii zilei, elita regimului comunist, lumea mondenă a anilor '70-'80 şi familia Ceauşescu. Mamaia era o staţiune de masă, cu preţuri mai mici.

Astăzi, cine nu merge la Mamaia nu există... E un fel de Facebook al litoralului românesc. La Mamaia nu mergi nici pentru linişte, nici pentru plajă sau mare curată. Astăzi, marea înseamnă concurs de miss, salon auto, cluburi de noapte. Plajă nu se mai face pe cearceaf, ci pe şezlong, sau chiar pe pat, chiar dacă alături ai munţi de gunoaie, iar în urechi îţi răsună ritmuri ameţitoare. Şi la toate astea trebuie să fie măcar o plimbare cu skyjet-ul.

Vezi mai multe poze pe Realitatea.net

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii