Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:46 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Imagini de la eveniment. Desfășurare impresionantă de forțe pe plaja de la Corbu. Este căutat un copil dispărut în mare (galerie foto+video)

ro

11 Jun, 2018 11:03 2706 Marime text
Referitor la cazul băiatului în vârstă de 14 ani dispărut în apele mării pe plaja de la Corbu, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța precizează că la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a constituit, încă de ieri, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie.

”Din primele discuții purtate de echipa multidisciplinară a DGASPC cu asistentul maternal profesionist, se pare că băiatul a plecat de acasă ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, spunând că se duce la o sală de calculatoare din localitate și era însoțit de un coleg. Nu i-a spus însă nimic asistentului maternal că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu” - au transmis reprezentanții DGASPC Constanța.


Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit de mama lui, la naștere, în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns, ulterior, la Centrul Maternal din Mangalia apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ținut legătura cu mama sa, aceasta schimbându-și foarte des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații. Potrivit psihologilor DGAPSC Constanța, A.G. este un copil receptiv, afectuos și calm dar cu o gândire naivă și destul de timid.

Reamintim că, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Județului Constanța a reluat în această dimineață căutarea trupului unui adolescent dispărut duminică în Marea Neagră, în zona localităţii Corbu. La fața locului au ajuns scafandri care au început operațiunile de căutare.
 
Reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că în căutarea adolescentului vor acționa 25 de scafandri cu 7 autospeciale și o barcă. Este vorba despre scafandrii de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență (Alba, Suceava, Hunedoara, București-Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța). Cei din țară se afla în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.
 
Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, doi minori de 13, respectiv 14 ani au intrat în mare duminică după amiază în zona localității Corbu dar numai unul dintre ei a reuşi să revină la mal.
 
Imediat au fost alertate autorităţile și au fost demarate operațiunile de căutare. Din cauza mării agitate şi a întunericului, căutările minorului au fost întrerupte duminică seara.
 

”Ne-a tras curentul (...) El a încercat să mă salveze și nu a mai ieșit la suprafață”, a spus băiatul de 13 ani, salvat din valuri.


 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii