Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:06 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Imagini de la eveniment Constanţa. Ceremonie de depunere a jurământului militar, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” (galerie foto + video)

ro

24 Oct, 2018 07:58 2297 Marime text
Studenţii anului I ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” şi elevii anului I din cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” depun astăzi jurământul militar.

La eveniment participă 79 de studenți și 36 de elevi la care le vor fi alături reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale, comandanți din Marina Militară, dar și apropiați ai acestora.

În cadrul ceremoniei vor depune jurământul 115 viitori militari, 36 dintre aceştia fiind de la Şcoala Militară de Maiştri Militari.

Astfel de ceremonii au loc în toată ţara.

UPDATE: Contraamiralul Viorel Roman, de la Şcoala Militară de Maiştri Militari: "Un astfel de moment înălțător este astăzi. Faceţi legământul suprem către ţară. Acum, când faceți parte din Marea familie a Academiei, aveţi datoria să îndepliniți sarcinile care vă revin. Pregătirea temeinică este cheia succesului în orice meserie."

UPDATE2: În aceste momente se desfăşoară serviciul religios.

UPDATE3: Studenţii şi elevii depun jurământul.

Contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă dă citire mesajului șefului Statului Major. "Acest legământ rostit în anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri va rămâne adânc în memoria fiecăruia. Ţinuta de militar a Forțelor Navale va obliga la o conduită în şcoală, familie și societate."

UPDATE 4: Se intonează Imnul Național.

Subunităţile defilează.

În cadrul evenimentului nu a fost prezent niciun reprezentant de la Primăria Constanţa sau de la Consiliul Judeţean Constanţa chiar dacă aceştia au fost invitaţi.

UPDATE 5: Ceremonia a luat final.

Sudenţii au ieşit din formaţie şi sunt alături de familii şi cei apropiaţi, fac poze şi se bucură alături de ei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii