Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:33 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la ceremonia de comemorare a căpitanului comandor (pm) Florin Rotaru, căzut la mitingul aviatic de la Fetești (video)

ro

09 Jul, 2018 10:19 3650 Marime text


Locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, care şi-a pierdut viaţa în cumplitul accident de la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Fetești, a fost ridicat post-mortem la gradul de căpitan comandor.

Aproximativ 4000 de persoane se aflau la spectacolul aviatic de la Feteşti, în data de 7 iulie 2018.
 
Potrivit martorilor și reprezentanților MApN, pilotul a salvat mii de oameni, aflaţi la show-ul aviatic:
Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale.... Un om deosebit, care a făcut sacrificiul suprem.... Am fost acolo... A fost un erou... Condoleanțe!, a declarat Ștefan Leau, citat de MApN.
Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanțe familiei, a spus şi Andreea Baranga, transmite MApN.
Astăzi, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații se organizează ceremonii de comemorare, în memoria pilotului transmite MApN.

Căpitan-comandorul (pm) Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. 

Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii